Vereenvoudiging garantie afwikkeling MAN Truck & Bus.

Hoe kunnen we ons garantieproces efficiënter inrichten en automatiseren?

Met deze vraag klopte vrachtwagen importeur MAN Truck & Bus aan bij allin consulting. allin consultant Lai Yee Tsang was al bekend met MAN Truck en Bus en bij uitstek de persoon om deze vraag samen met MAN Truck en Bus te gaan aanpakken.

MAN Truck en Bus heeft voor iedere (weg)vervoersvraag een passend antwoord. MAN Truck en Bus werkt in Nederland met een landelijk dekkend dealer- en servicenetwerk voor trucks, bestelwagens en bussen.

 

Met het servicenetwerk en de fabriek is MAN Truck en Bus verantwoordelijk voor de garantie afwikkeling. Na een periode met een handmatige oplossing te hebben moeten werken was het tijd voor een efficiëntieslag. Door de oplevering van een interface kon het digitale proces opnieuw in kaart worden gebracht en een nieuw passend proces gedefinieerd worden.

Lai Yee heeft MAN Truck en Bus geholpen om alle pijnpunten in kaart te brengen en verbeterpunten te definiëren. In haar studie naar een invulling van de verbeterpunten stuitte Lai Yee op een Mendix app binnen een zusterorganisatie van MAN Truck en Bus. Deze app kon met wat aanpassingen en de toepassing van RPA ook werken voor MAN Truck en Bus.  

Door positieve ervaringen met een eerder agile/scrum project, begeleid door Lai Yee, werd er voor gekozen om de doorontwikkeling van de app met de low-code developer afdeling van Conclusion BAM ook op deze manier aan te pakken. Na slechts 5 weken sprinten is de garantieclaim app opgeleverd. 

Lai Yee past goed binnen onze organisatie. Ze wil de hele keten snappen, gaat op onderzoek uit, stelt op alle niveaus vragen en gaat pas verder als alles helder is.

Laura Gerritsen

Projectmanager , MAN Truck en Bus B.V.

Het resultaat?
Goedgekeurde claims in de OEM-applicatie worden opgepikt door de garantieclaim app. Vervolgens wordt door dataverrijking de dealervergoeding opgebouwd en wordt er automatisch een creditnota verstuurd. Een zeer efficiënt en geautomatiseerd proces. Alle data wordt opgeslagen en is als volgende stap beschikbaar voor rapportage doeleinden.

Laura over de samenwerking met Lai Yee: “Lai Yee blijft rustig, houdt rekening met ieders tempo en is hierdoor de ideale consultant. Doordat ze de inhoud snel eigen maakt kan ze breed ingezet worden. Naast de inhoud heeft ze ook oog voor de mens. Lai Yee coachte mij in het houden van de balans tussen de dagelijkse hectiek en mijn aandacht voor het project. Lai Yee is iemand waar je van kunt leren en het is leuk om met haar samen te werken.” 

Dit was het 2e project voor MAN Truck en Bus B.V. in een agile/scrum aanpak. De Product Owner, Laura Gerritsen, op dit project is een expert op garantie afwikkeling en had hulp nodig om de inhoud te vertalen naar concrete user stories. Dit heb ik gedaan door veel vragen te stellen, te luisteren, uit te werken en te helpen bij het managen van de backlog.

Lai Yee Tsang

Business Analist, allin consulting

Benieuwd wat allin consulting voor jou kan betekenen? Neem direct contact met ons op of laat een bericht achter via het contactformulier.

Vondellaan 30
3521 GH  Utrecht

Parkeren bij Rudolf Magnus
Vondellaan 94

KVK: 68149913
BTW: 857321997B01

Contact

contact@allinconsulting.nl

0302819645

Afspraak plannen?

Overig

Algemene voorwaarden
Privacy en cookie statement

Volg je ons al?