Global IT Director bij Travelex.

Travelex is een wereldwijde speler op het gebied van valuta verwerking. Bij het grote publiek is het merk vooral bekend vanwege de kantoren op grote luchthavens en stations. In Nederland heeft Travelex een aantal jaren geleden de activiteiten van GWK (grenswisselkantoren) overgenomen en geïntegreerd. Naast de wisselkantoren biedt het bedrijf diensten aan derden (partners), betalingsverkeer, remittance producten en pre-paid creditcards aan.

Hans van der Waal is bij Travelex actief als Global IT Director en heeft als doelstelling de IT applicatie en technische infrastructuur te vernieuwen. Hij brengt versnelling aan in de transformatie van traditionele IT omgeving naar een moderne cloud omgeving. Dit doet hij met een combinatie van best-of-breed SaaS oplossingen, in-house serverless development op basis van een PaaS platform en migratie van applicaties van eigen datacenters naar een IaaS public cloud omgeving. Hij geeft daarbij leiding aan een organisatie van circa 450 medewerkers, verdeeld over het Verenigd Koninkrijk en India.

Speerpunten in deze opdracht zijn:

  • executie van de IT strategie
  • het accelereren van digitale innovatie
  • het transformeren van de IT organisatie naar een federaal model met een centrale regie organisatie en decentrale multifunctionele teams op basis van agile/devops
  • het professionaliseren van de processen en de medewerkers binnen Travelex IT

Ondanks de enorme uitdaging heb ik het bijzonder naar mijn zin bij Travelex. Deze omgeving sluit goed aan bij mijn ambitie om organisaties te helpen de slagvaardigheid en wendbaarheid te vergroten en mijn pragmatische, positieve, transparante instelling en wijze van communicatie sluit heel goed aan bij de behoefte van Travelex op dit moment.

Ik ben zeer te spreken over de samenwerking met allin consulting aangezien ze mij toegang geven tot een netwerk en mij voorzien van praktische adviezen op het gebied van eigen ondernemerschap en het afdekken van eventuele risico’s.

Hans van der Waal

General IT Director (a.i.) , Travelex

Benieuwd wat allin consulting voor jou kan betekenen? Neem direct contact met ons op of laat een bericht achter via het contactformulier.

Vondellaan 30
3521 GH  Utrecht

Parkeren bij Rudolf Magnus
Vondellaan 94

KVK: 68149913
BTW: 857321997B01

Contact

contact@allinconsulting.nl

0302819645

Afspraak plannen?

Overig

Algemene voorwaarden
Privacy en cookie statement

Volg je ons al?